Medlemsvedtekter, medlemskostnad, Bildearkiv oppussing m.m


Om Ytre Arna Småbåtlag

Vi er ett småbåtlag i Ytre Arna som er stiftet i 1932, og som ligger i landlige omgivelser like nedenfor Sørfjordvegen 3 a,b,c. Tilkomst til småbåtlaget er mellom trapper og sti - i noe ulent terreng.

Båtlagets organisasjonsnummer er: 992656832


I 2012 0g 2013 leide småbåtlaget inn ingeniør og takstmann i byggebransjen for å forme ut en søknad om å utplassere enda en ny betongbrygge i småbåthavnen, men fikk begge gangene avslag - også avslag hos fylkesmannen. Avslag fordi att det kreves 0,5 plass parkering pr.medlem. det vil si 15 plasser da laget er på 30 medlemmer. Båtlaget har vert stiftet i 83 år men først nå krever kommunen att båtlaget må anskaffe seg 15 parkeringsplasser for å få småbåtlaget godkjent. Det blir ingen godkjente byggesøknader i Ytre Arna Småbåtlag før parkeringskravet er i orden. Det må også søke om tilgang til offentlig vei. Kommunen anbefaler heller ikke å gi båtlaget muligheten for dispansasjonsrett til å disponere kommunens ledige parkeringsareal like ovenfor småbåthavnen. Det finnes ikke annet arealområde å utnytte seg av i nærliggende område. 


Ellers ligger småbåtlaget i området nordafør nabotomten, til gamle anerkjente flatbrødfabrikken - som i dag er leilighetsbygg tilhørende familien Aasgård. Trappene mellom Aasgård og Sørfjordvegen 3 a og 50 meter ned fører deg ned til båtlagets område, men først går du igjennom Bergen kommunes sin egen tomt på ca 0,5 mål. Vi har rett til å disponere stien så lenge båtlaget eksisterer etter en avtale med Bergen Kommune i 1981. 

Det ble i 1867 bygget i regi av fabrikkeier i Arne Fabrikker, Peter Jebsen og ble tatt i bruk som ett reserve sykehus i tiden da tuberkulosen var på sitt verste her til lands. Osterøy Museum i Fotlandsvåg er en potensiell kilde til informasjon om tuberkuloseepidimien. 

Hvis du ønsker å snakke med oss kan du ringe eller sende oss en e-post. Du finner kontaktinformasjonen vår på denne siden: Kontakt page.


Hva koster det å bli medlem i båtlaget?

08.12.2014 08:25

Kostnader pr.01.12.2014. Medlemskostnad,bøye og vinteropplag.

  Medlemskostnad pr.år.                                            1000,- Leiekostnad for ligge fortøyd i bøye pr.år :            ...

—————